Kosár

 x 

A kosár üres

A LED lámpák talán legismertebb és legkiemeltebb tulajdonsága, hogy rendkívül energiatakarékosak, és hosszú élettartamúak pl. a hagyományos villanykörtéhez képest.

A hagyományos villanykörték egy fémszál felmelegedéséből, izzásából érik el a fénykibocsátást, a LED (izzók) fényforrások azonban nem melegszenek, a fénykibocsátást elektronok felszabadulása eredményezi. Ennek köszönhető a LED fényforrások nagy mértékű energiatakarékossága.

Mivel a LED fényforrások a keletkezett áramot nem hőtermelésre használják fel, hanem világításra, így pl. 25 W áramfelhasználással sokkal nagyobb fényerő érhető el, mint hagyományos villanykörte esetén.

izzok

Minimális hőtermelésnek köszönhetően a LED lámpák tökéletesek olyan helyekre, ahol számít az izzó hőmérséklete, ugyanis oly annyira nem melegszenek fel, hogy akár több órás világítást követően is megfoghatóak kézzel, nem égetnek.

A minimális hőtermelésnek köszönhető a hosszú élettartamuk is, és mivel rendkívül hosszú az élettartamuk, szinte csak egyszeri beruházást igényelnek. Ezért tökéletes választás a háztartásokban nehezen hozzáférhető helyeken, pl. homlokzati világításként.

LED fényforrások fókuszált fényt adnak, irányított fényt sugároznak. Oda világítanak, ahová szeretnénk.

A gyakori be-, kikapcsolásnak nincsen élettartamot rövidítő hatása.

A LED fényforrások felkapcsolást követően, azonnal, teljes fényükkel világítanak, nincsen késleltetés.

Sokkal jobb fényerővel világítanak hagyományos társaiknál, azonban vegyük figyelembe fókuszált fényüket. Míg a hagyományos villanykörte szórt fénnyel, addig a LED izzók irányított fénnyel világítanak.

A LED fényforrások tehát költséghatékonyabban, jobb hatásfokkal, hosszabb élettartammal működnek, mint a hagyományos villanykörte, vagy a halogén izzók. Megéri a beruházást, hosszútávon visszahozzák a befektetett költséget.

 

© 2022 karacsonyifenyek.hu | Adatvédelem